• ro
  • en

Workshop de fotografie de nunta in Spania sustinut de Constantin Antochi

Am fost invitat sa tin un workshop de fotografie, evident, in localitatea Murcia din Spania. Soare, caldura, culoare si peisaje superbe. Cine nu si-ar dori o asemenea escapada mai ales cand acasa frigul incepe sa iti intre in oase si iarna bate la usa. Eh, eu acolo am ajuns dar nu doar pentru distractie si relaxare.

O responsabilitate mare, mai ales ca invitatia mi-a fost facuta de Antonio Serrano Ballester, fiul fondatorului Matfoto. Nu e de azi de ieri, mai ales ca acest workshop este organizat in fiecare an in  memoria tatalui sau, cel care a si fondat aceasta afacere.

Am ajuns acolo entuziasmat si cu ceva emotii. Vroiam ca totul sa iasa fara cusur. Ma uitam in jur si vedeam cadre perfecte, imi veneau idei, imi cream concepte si incadraturi. Initial m-am gandit ca trecem direct la treaba insa, ospitalier din fire, Antonio m-a plimbat peste tot, m-a imbuibat cu toate bunatatile pamantului dorindu-si sa ma faca sa ma simt exact ca si acasa.

Un workshop de fotografie de nunta reusit

Emotiile mele insa cresteau si cresteau. Ardeam de nerabdare sa dam drumul la treaba, sa imi pun in valoare munca, sa le arat si celorlalti ce pot sa fac. Am dat si de greu, sa stiti! Prima oara ne-am intalnit cu totii intr-o sala de conferinte, la sediul Companiei Manfoto. Fotografii spanioli nu erau usor de citit, proveneau dintr-o alta cultura, vorbeau mai degraba spaniola decat engleza, iar asteptarile lor puteau fi mai mult intuite si in cel mai bun caz descoperite.

A fost un moment inedit care mi-a confirmat faptul ca exista un limbaj universal prin care reusesti sa comunici cu oricine, indiferent de limba sau provenienta. Este limbajul emotiilor si al conectarii, al imaginatiei si spontaneitatii si nu in ultimul rand al daruirii si implicarii totale in ceea ce faci. Doar asa am reusit sa transformam sesiunea foto din centru Murciei preconizata in conditii destul de vitrege: soare puternic, caldura de 29 de grade, orele pranzului, intr-un real succes si o experienta de neutiat pentru toti participantii.

Tehnica m-a ajutat sa am o abordare diferita. Cu ajutorul blitzurilor A1 si B2 de la Profoto am facut fata situatiei cu brio, iar fotografiile vorbesc de la sine. Ne-am plimbat pe stradutele acelea superbe, printre cladirile vechi impunatoare si pline de istorie, ne-am jucat cu luminile si umbrele care inundau piata, iar ineditul zilei a aparut fara sa-l chemam.

Cum sa creezi momente unice cu 2 euro

Un acordeonist care-si canta „slagarele” a fost cireasa de pe tort. A fost exact „the ultimate touch”, daca pot sa ii spun asa. I-am dat omului 2 euro ca sa faca parte din spectacolul nostru si  n-a zis nu. Am reusit sa creez un moment ce a facut sa rasune in intreaga piata de la catedrala Murciei, iar efectul a fost unul la care nici macar eu nu ma asteptam. O vibratie misto a celor prezenti, incantarea protagonistilor de la cadru, energia debordanta a miresei si a acordeonistului au fost pura magie. Sunt 100% convins ca cei prezenti la workshop nu vor uita prea curand aceasta experienta.

Workshops by ANTOCHI Photography! Creating the natural moments. The one and the only!!!

Posted by Constantin Antochi on 25 Octombrie 2017

 

Eh, dupa atata efort de imagiantie si creatie a urmat o bine meritata pauza de masa, iar apoi ne-am reintalnit sa ne evaluam munca. In partea a doua a seminarului am selectat cele mai reusite fotografii, le-am editat, am vorbit despre albume, despre marketing online, iar la final, ca sa incheiem experienta ne-am adunat cu totii la o poza de grup.

Sper ca v-a placut scurta mea povestioara despre acest Workshop de fotografie de nunta in Spania. Nu plecati! Mai aveti cateva fotografii de vizionat!

 Mireasa zambind - Close up, black&white realizat la Murcia, Spania, de Antochi Photography la un workshop de fotografie

grup de fotografi imortalizeaza din umbra modelul prezent la un Workshop Antochi Photography

Fotografie alb-negru in care un acordeonist canta in fata unei mirese langa o catedrala din Murcia, Spania

O mireasa in prim plan si un grup de turisti la o poza de grup in fata catedralei din centrul Murciei in Spania

Fotografie cu o mireasa la un workshop de fotografie, in Spania

SHARE